IOKAI Shiatsu Pauline Napjus

Volg mij op facebook

'HET LEVEN IS EEN KWESTIE VAN BALANS'

Mijn naam is Pauline Napjus, ik ben Iokai Shiatsu therapeut in Amsterdam Nieuw Sloten, stadsdeel Nieuw-West.

Ik ben geboren in 1959, heb een partner en 2 zonen. Ik ben geïnteresseerd in de Oosterse filosofie en kijk op het leven, probeer wat ik leer toe te passen in mijn leven, en daarmee ook uit te dragen naar mijn omgeving.

Shiatsu spreekt mij zo aan omdat het een stille, maar zeer directe vorm van communicatie is via aanraking. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. En het lichaam is eerlijk.

Visieisie

We leven in een jachtige en veeleisende tijd met 24-uurs economie. We communiceren steeds vaker op afstand; met behulp van nieuwe technologieën. Meer en meer raken we vervreemd van de natuur en onze natuurlijke staat. Rustmomenten moeten bewust worden ingebouwd, anders 'ren je jezelf voorbij'. We zijn te veel 'in ons hoofd' bezig, waardoor de connectie met het lichaam slecht is; we 'voelen' niet meer wanneer het genoeg is, en wat onze echte behoeften zijn.

Je gezondheid is een dynamisch proces; geen statische toestand. Het vermogen je aan te kunnen passen aan veranderende levensomstandigheden, en de hoge eisen van deze maatschappij, is nodig om in balans te blijven. Als dit niet lukt, ontstaat er een tijdelijke onbalans. Dit begint op energetisch niveau, waardoor je je niet optimaal voelt en niet lekker in je vel zit. Misschien heb je vage klachten, of ben je gewoon moe. Als je deze signalen negeert kunnen deze verstoringen zich op den duur verder materialiseren tot ziekte.

In de westerse visie is ziekte iets aantoonbaars, in de oosterse visie begint ziekte al bij de onbalans. Je herstelvermogen bepaalt hoe lang die onbalans voortduurt. Het lichaamsbewustzijn speelt hierbij een grote rol; luister je naar de signalen van je lichaam? Shiatsu kan hierbij zeer ondersteunend en preventief werken!

Opleidingpleiding

-Reiki I en II in 1991
-Afgestudeerd aan de 4-jarige beroepsopleiding Iokai Shiatsu in 2004 (Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu: www.iokai.nl) onder leiding van Eloise Sewell en onder supervisie van Kazunori Sasaki Sensei (Eredocent en President van de European Academy for Iokai Shiatsu)
-Geassisteerd bij de opleiding van bovengenoemde school
-Jaarlijkse verplichte bijscholing via de V.I.S.
-Diploma Westerse Medische Basiskennis Qing-Bai in 2008
-Adem, stem en boventonen bij Borg Diem Groeneveld in 2010/2011
-Spring Forest Qigong level I in 2012
-Quantum Touch level I en II (2006 en 2013)

-HBO-diploma Medische Basiskennis bij Con Amore 2015

-Seminar Burn-out & Depression door Mike Mandl 2016

-Yuan Gong bij Hanneke Peters 2018-2020

Lid van ...id van ...

Shiatsu Vereniging Nederland SVN (https://www.shiatsuvereniging.nl) registratienummer 2019050; Alumni-vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten; ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34342755; aangesloten als registertherapeut bij de RBCZ licentienummer 508068R. Ik voldoe volledig aan de PLATO-eisen. Voor de Wkkgz aangesloten bij de SCAG (geschillencommissie) Bekijk de folder van de SCAG hier. Heb je als cliënt een klacht, dan volg je de procedure via deze klachtenprocedure.

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl